ד”ר אסף תמרי
היסטוריון במכון ון-ליר בירושלים, החוקר את הקבלה והמקובלים בימי הביניים ובראשית העת החדשה.
מוכרחים להיות שמח?: על חיי הרגש במחשבה החסידית.
תיקון עולם: על אחריות האדם בתורות הקבלה.
חיי מעשה: מחשבות על היומיום מתוך המסורת היהודית.
יאיר אסולין
סופר והוגה דעות ישראלי בעל טור בעיתון “הארץ”, משמש כמרצה אורח בתוכנית למדעי היהדות ובמחלקה לספרות השוואתית באוניברסיטת ייל. חתן פרס ספיר לספרי ביכורים לשנת 2011 וחתן פרס שרת התרבות ופרס ראש הממשלה לסופרים עבריים לשנת 2016.
סוף עידן הפוליטיקה: הזמן שבו אנחנו נמצאים – תרבות ככלי קריטי להישרדות בימינו.
אורן נהרי
עיתונאי, פרשן, מחבר ספרי עיון ומומחה ליחסי חוץ.
נשים ששינו את העולם: ההיסטוריה, הפוליטיקה, המדיניות והמלחמות – נעשו ונכתבו ברובם על ידי גברים. אבל היו, ויש נשים שליטות טובות לא פחות, ולעתים טובות בהרבה מכל גבר.
טעם החיים – תעשיית המזון והמשקאות דרך חברת קוקה קולה: אולי המותג הידוע בעולם וכיצד טעות השיווק הגדולה בהיסטוריה כמעט והרסה את החברה.
מאחורי הקלעים של התקשורת: טלוויזיה, רדיו, עיתונות, אינטרנט – איך כל זה עובד?: מי עושה מה ואיך? מהי המציאות של עולם התקשורת? בהרצאה מוצגים אירועים שסוקרו בתקשורת הישראלית והעולמית, השיקולים שעמדו מאחורי סקירתם, אופן סקירתם, העיתוי וההשלכות.
מלכי רוטנר
מנהלת הפורום הישראלי לגיוון בתעסוקה, עמיתה במכון שחרית, ומנהלת תוכנית “והגותא” להגות חרדית. מקדמת לימוד תורה בקרב נשים חרדיות.
פמיניזם חרדי – יש דבר כזה?: מהו אקטיביזם פמיניסטי חרדי.
נועם אורן
דוקטורנט לפילוסופיה ולמחשבת ישראל באוניברסיטה העברית, מלגאי נשיא האוניברסיטה העברית מטעם מכון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח.
מהי אמונה?: איך להבין אמונה במובן הרחב, מה ההבדלים בין אמונה דתית לאמונה מדעית, מתי רצוי לאמץ או לזנוח אמונה.
ההוכחות לקיום או לאי קיום אלוהים
האם להתפלל?: האם התפילה יעילה ואם לא, האם עדיין כדאי להתפלל.
אורי אביב
מנהל פסטיבל ‘אוטופיה’ למדע בדיוני, מנהל פרויקטים, עורך תוכניות, מפיק ויועץ אמנותי
יהודים בחלל – היהודים והיהדות במדע הבדיוני: הזוויות השונות אודות יהדות ויהודים במדע בדיוני, בחלל ובעתיד.
איני הנהג איפה הרכבים האוטונומיים שלנו?: הסוגיות המוסריות, החברתיות, התרבותיות שהתחבורה האוטונומית מעלה, כמו גם המכשולים בדרכנו אל הנהג האוטומטי.
על פרדוקס פרמי, חייזרים במציאות ובמדע הבדיוני: השאלה שהועלתה ע”י הפיזיקאי אנריקו פרמי בשנות ה-50 של המאה ה-20 בשאלו: “אם אכן ישנם חיים תבוניים ביקום, אז היכן הם?”.